Prunele se tin in apa rece 3-4 ore pentru a se inmuia si a se scoate samburii mai usor.Zaharul se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul.Se adauga faina,apa si sarea.Se amesteca in continuare. Coca obtinuta se imparte in doua parti si aveti doua variante.Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina,se aseaza prunele uscate,apoi se pune deasupra cealalta foaie ,se preseaza usor cu mana si se introduce la cuptor...
A doua varianta este de a modela foile direct in tava cu mana.Se modeleaza usor deoarece aluatul iese sfaramacios. Mie imi place cand este gata prajitura sa presar deasupra scortisoara si nuca de cocos si se taie mai rece ...
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise