Prajitura sfaramicioasa cu prune uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g ulei
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 4 linguri apa
  • 200 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • cca 300 g prune uscate
  • Cantitatile se maresc si se micsoreaza in functie de necesitate.

Mod de preparare

Prunele se tin in apa rece 3-4 ore pentru a se inmuia si a se scoate samburii mai usor.Zaharul se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul.Se adauga faina,apa si sarea.Se amesteca in continuare. Coca obtinuta se imparte in doua parti si aveti doua variante.Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina,se aseaza prunele uscate,apoi se pune deasupra cealalta foaie ,se preseaza usor cu mana si se introduce la cuptor...

A doua varianta este de a modela foile direct in tava cu mana.Se modeleaza usor deoarece aluatul iese sfaramacios. Mie imi place cand este gata prajitura sa presar deasupra scortisoara si nuca de cocos si se taie mai rece ...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise