Prajitura sfaramicioasa cu prune uscate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • 200 g ulei
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie sau otet de mere
  • 4 linguri apa
  • 200 g faina
  • un varf de cutit de sare
  • cca 300 g prune uscate
  • Cantitatile se maresc si se micsoreaza in functie de necesitate.

Mod de preparare

Prunele se tin in apa rece 3-4 ore pentru a se inmuia si a se scoate samburii mai usor.Zaharul se freaca cu zaharul vanilat si cu uleiul.Se adauga faina,apa si sarea.Se amesteca in continuare. Coca obtinuta se imparte in doua parti si aveti doua variante.Se intinde o foaie si se aseaza in tava unsa cu un pic de ulei si tapetata cu faina,se aseaza prunele uscate,apoi se pune deasupra cealalta foaie ,se preseaza usor cu mana si se introduce la cuptor...

A doua varianta este de a modela foile direct in tava cu mana.Se modeleaza usor deoarece aluatul iese sfaramacios. Mie imi place cand este gata prajitura sa presar deasupra scortisoara si nuca de cocos si se taie mai rece ...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise