Prajitura simpla cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lingura mare bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 3 maini nuca pisata
  • scortisoara.

Mod de preparare

Se rad merele peste care se pune zaharul, cacao, galbenusurile, bicarbonatul nestins,nucile,scortisoara, faina, iar la urma albusurile batute spuma.

Se pune compozitia in tava pregatita in prealabil (eu prefer cu hartie de copt) se da la cuptor la foc potrivit.

Se incearca cu scobitoarea, daca este curata inseamna ca s-a copt.

Se lasa la racit si se taie bucatile dupa preferinta.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise