Preparare:
Foile: se freacă zahărul cu bulionul şi uleiul, se adaugă apă, făină cât cuprinde pentru un aluat nu foarte tare şi bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau putin otet. Se coc trei foi pe dosul tăvii, în cuptor preîncălzit, la temperatură medie, 5-10 minute fiecare.
Crema: se amestecă făina, zahărul şi nuca de cocos, apoi se toarnă încet laptele caldut. Se pune pe foc mic, amestecându-se continuu până se îngroaşă, apoi se ia de pe foc. Se adaugă margarina şi se amestecă până se topeşte,Dupa ce s-a incorporat margarina bine in crema se adauga esenta(se poate adauga si cacao)
Când crema s-a răcit la temperatura camerei, se ung foile şi se suprapun. Se lasă la înmuiat câteva ore, apoi se taie. Se presară cu nucă de cocos sau se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
PS. pt. a rezulta o prajitura de post se poate inlocui laptele cu apa.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise