Prajitura Snickers

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredienta pentru blat:
  • * 5 oua
  • * 5 linguri faina
  • * 5 linguri zahar
  • * 250 g nuca
  • * 1 lingurita bicarbonat
  • Ingrediente pentru crema:
  • * 2 galbenusuri
  • * 2 linguri faina
  • * 100 g zahar
  • * 150 ml lapte
  • * 250 g margarina
  • * 200 g ciocolata la borcan (Finetti)

Mod de preparare

Incepem cu nuca. Aceasta se pune la cuptor pentru 10 minute, pentru a deveni mai crocanta. Cand sunt gata, se maruntesc.

Galbenusurile se bat spuma cu zaharul. Pe urma se adauga si faina cu bicarbonatul.

Albusurile se bat spuma separat, dupa care se amesteca cele doua compoziti usor. La final se adauga nuca maruntita.

Se pune la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru vreo 20 de minute sau urmariti cu proba scobitorii.

Sa trecem la crema. Cele doua galbenusuri impreuna cu zaharul se pun pe bain-marie si se amesteca pana zaharul se topeste.

Se adauga treptat faina, dupa care se adauga laptele. Se amesteca continuu, pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand s-a ingrosat, se lasa la racit.

Margarina se amesteca cu crema obtinuta iar in final se adauga si ciocolata.

Asamblarea e foarte simpla. Blatul se poate insiropa, de exemplu, cu cafea. Deasupra se pune crema, se niveleaza, peste care se mai intinde un strat de frisca, presarata cu nuca maruntita.

Se lasa vreo 1 - 2 ore, dupa care este gata de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise