Prajitura "Stella"

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 oua,
  • 21linguri de zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 200ml. lapte,
  • 300 g. unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 1 cana nuca prajita si taiata marunt,
  • 1 cana nuca macinata +4 linguri nuca macinata,
  • 7 linguri de faina,
  • 1 canita visine( fara samburi),
  • cateva bucati de ciocolata;
  • Pentru foaia de dobos:
  • 1 ou,
  • 1 ligura zahar,
  • 1lingura faina;
  • Pentru glazura:
  • 12 linguri zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • putina apa;
  • nuca de cocos;

Mod de preparare

Mod de preparare:

1.6 albusuri de bat spuma, se adauga 3 linguri apa, 9 linguri zahar, puse pe rand si , dupa ce sunt batute bine, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de copt, 5 linguri de faina, 4 linguri de nuca macinata, 2 linguri cacao si toata compozitia se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace la foc potrivit.

2.Se prepara crema:

4 oua intregi se bat pe abur cu 8 linguri de zahar. Separat, din 200 ml. lapte , 2 linguri faina, 1 lingura cacao, 4 linguri de zaghar se face o crema , care se lasa la racit.Cand s-a racit, se anesteca cu 300 g. unt, frecat spuma in prealabil, se adauga 1 cana de nuci macinate, 1 cana de nuci prajite si taiate marunt , visine si bucati mici de ciocolata si crema fiarta de oua.

3.Se prepara foaia de dobos si se coace.

4.Peste blatul racit si insiropat(l-am insiropat cu sirop de ness si zeama de la visine) se pune crema, apoi foaia de dobos si se acopera cu glazura de ciocolata.Peste glazura se presara nuca de cocos.(vezi imaginea)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise