Prajitura "Student"

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g biscuiti populari
  • 1 cutie Finetii mare
  • 1 tub de frisca Hulala
  • o jumatate pachet de unt
  • stafide
  • esenta de rom
  • 2 pliculete de ness
  • 5 linguri de zahar tos
  • o cana de apa

Mod de preparare

Se face o crema din Finetti, unt si pliculetele de ness, la cald. Eu faceam aceasta \"prajitura\" in caminul facultatii, nu aveam aragaz dar aveam un cuptor cu microunde in care puneam cutia de Finetti pana capata o consistenta moale, apoi untul si le amestecam energic, sa nu se formeze cocoloase, dupa care adaugam ness-ul si stafidele. Din zahar, esenta de rom si apa se face un sirop. Se aseaza intr-o tava un strat de biscuiti, se insiropeaza (dar nu in exces), se pune o parte din crema, alt strat de biscuiti, sirop, crema, etc. Se orneaza cu frisca. Eu am presarat putin ness si pe frisca. Se lasa de pe-o zi pe alta in frigider si se serveste in ziua urmatoare.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise