Prajitura Suvita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat 1
  • 3 oua
  • 6 ling zahar
  • 3 ling apa
  • 2 ling ulei
  • 2 ling cacao
  • 1 praf copt
  • 4 ling faina
  • Blat 2
  • 4 albusuri
  • 8 ling zahar
  • 4 ling faina
  • 150 gr. nuca macinata
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 8 ling zahar
  • 1 ling ness
  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. frisca batuta

Mod de preparare

Pentru primul blat se freaca galbenusurile cu zaharul ,apa,uleiul,cacao si faina.Albusurile se bat cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.

Se fac 2 foi

Pentru blatul doi se fac tot doua foi.

Pentru crema se fierb pe aburi galbenusurile cu zaharul si ness-ul..Cand e rece se adauga margarina

Aranjament: foaie maro-crema;

foaie nuca-frisca

foaie maro-crema

foaie nuca

Deasupra se pune glazura de ciocolata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise