Prajitura tavalita: lamingtons

Ingrediente

  • (pentru 28 bucati):
  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1 lingurita suc lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • Glazura:
  • 200 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 12 linguri de lapte
  • 250 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • Topping:
  • 200 gr nuca de cocos
  • 300 gr nuca macinata

Mod de preparare

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt stins, apoi faina si coaja rasa de lamaie. Le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de aproximatv 20*30 cm. Coacem blatul in cuptorul preancalzit la 180° timp de 35-40 minute. Ii facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. Taiem blatul racit in cuburi egale. Intepam cuburile de blat cu o furculita, le introducem in glazura, avem grija sa fie toate laturile unse, apoi le tavalim prin nuca de cocos sau prin nuca. Le punem pe o farfurie si repetam operatiunea pana terminam cuburile. Daca glazura se intareste prea tare o mai punem pe foc, din cand in cand, astfel incat sa aiba o consitenta putin lichida. Cand terminam de tavalit prajitura, o punem pe un platou si putem servi. Pofta buna!

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Diva in Bucatarie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise