Prajitura tavalita prin nuca de cocos

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr faina, 250gr zahar, 1ou, 50gr margarina, 3linguri miere, 200ml lapte, 1 pliculet de praf de copt
  • PT.SIROP: 250gr zahar, 200gr unt, 3 linguri cacao, 5linguri lapte, 50ml esenta rom

Mod de preparare

Se pune la foc margarina cu zaharul, nu se da in clocot. Dupa ce s-a omogenizat se adauga mierea, laptele, faina si praful de copt stins cu lapte.

Se face un aluat moale se pune intr-o tava, unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se pune la cuptor. Se lasa cca.30min la foc mediu.

SIROPUL: se pune intr-o cratita untul cu zaharul, dupa ce s-a omogenizat, se adauga cacaoa, laptele si esenta. Blatul se taie cuburi si se da prin sirop dupa care se tavaleste prin nuca de cocos se pune pe platou si se lasa la rece cca 10 min. Dupa care se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise