Blat:
Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec spumos.Se adauga faina,cate putin si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul,amestecand mereu.Obtinem un aluat moale,ca o smantana groasa.
Aluatul se toarna într-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la 170 grade primele 15 minute,apoi se coboara temperatura cuptorului la 150 grade si se lasa înca 10 minute.
Dupa ce s-a racit il taiem cubulete,la marimea dorita.
Glazura:
Punem la foc mic pentru a se topi zaharul,cacaoa,laptele amestecat cu esenta si untul/margarina.Se amesteca bine,pana la omogenizare.
Decor:
Luam cate un cub si-l dam prin glazura apoi il tavalim generos prin nuca sau cocos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise