Prajitura Televizor (copyright) by Laura S.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • crema:
  • - 200 ml lapte
  • - 4ls faina
  • - 250g unt/marg.maestro
  • - 250g zahar
  • - rom/vanilie/lamiie,dupa preferita...
  • blat alb:
  • - 4 oua
  • - 4ls apa
  • - 8ls zahar
  • - 8ls faina
  • - 1 pac. praf copt
  • blat(-uri 2)cacao:
  • - 250g faina
  • - 5 oua
  • - 120g unt/marg.maestro
  • - 120g zahar
  • - 150ml lapte
  • - 3lc cacao
  • - 1 pac. bicarbonat(14g)
  • supliment:
  • - 100g marmelada dupa preferinta
  • - 100ml suc de fructe/lapte/lapte cu arome/lichior...

Mod de preparare

crema:

Laptele se amesteca cu faina si se pune la fiert ,pina devine precum budinca,dupa care se pune la racit.Separat se mixeaza untul cu zaharul si aroma preferata.Dupa ce amestecul de faina-lapte sa racit se mixeaza cu amestecul de unt-zaharsi se pune la rece pina foile prajituri sint gata preparate.

blat alb:

Ouale se separa,iar albusurile se bat spuma cu zaharul si apa,iar mai departe se adaoga treptat galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt.Totul se toarna intr-o tava de 25/35cm.in prealabil tapetata cu hirtie pergament.Se coace in cuptorul deja incins la o temp.

de 180°C,ca.20-25 min.Se scoate si se pune la racit.

blat(-uri 2)cacao:

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu zaharul.Galbenusurile se mixeaza cu untul,cacaoa si alternativ cu faina si laptele.La sfirsit se adaoga albusurile batute spuma si compozitia se imparte in doua partidin care se coc doua blaturi intr-o tava tapetata cu hirtie de copt,cu aceleasi dimensiuni de 25/35cm.La o temp. De 180°C ca. 20-25 min.

asamblare:

1. Blat maro stropit cu suc de fructe/lapte sau lichior,

2. Jumatate din crema racita se intinde uniform urmata de,

3. Blatul alb stropt cu suc de fructe,etc.

4. Marmelada dupa preferinta,

5. A doua jum. din cant de crema la fel intinsa uniform,

6. Blat maro stropit cu suc de fructe,etc.

tip.

Pentru decor se poate inmuia intr-o punga de plastic,introdusa intr-un vas cu apa fierbinte

(40°C),pina se inmoaie 40g ciocolata alba+1lc unt/unt cocos.Se taie foarte atent un coltisor foarte mic la coltul pungi si se dreseaza gratii deasupra prajituri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise