Prajitura Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blatul
  • 12 oua
  • 330 g zahar
  • 5 g praf copt
  • 330 g faina
  • 50 g ulei
  • 500 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 50 ml coniac
  • 300 g mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g frisca batuta pt decor
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se prepara blatul:

Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina.

Se coc 20-25 minute la foc mediu in tava de cuptor pe hartie de copt

Cafeaua se amesteca cu coniacul, se bat galbenusele cu zaharul. Frisca se bate si ea, se amesteca mascarpone cu galbenusele si cu albusele, se bat 2 minute.

Asamblarea:

Se imparte blatul in 2 fasii, crema se imparte si ea in 2. Se aseaza 1 fasie, se insiropeaza, se pune crema, peste crema se pune fasia 2, se insiropeaza, se pune restul de crema, deasupra se decoreaza cu frisca si se cerne cacao cu o sita deasa.

Se tine 3 ore la frigider inainte de a fi portionata.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a iesit o prajitura grozav de buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise