Prajitura Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blatul
  • 12 oua
  • 330 g zahar
  • 5 g praf copt
  • 330 g faina
  • 50 g ulei
  • 500 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 50 ml coniac
  • 300 g mascarpone
  • 500 ml frisca
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g frisca batuta pt decor
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Se prepara blatul:

Albusul se bate cu zaharul, galbenusele se amesteca cu uleiul si praful de copt, se amesteca, se adauga faina.

Se coc 20-25 minute la foc mediu in tava de cuptor pe hartie de copt

Cafeaua se amesteca cu coniacul, se bat galbenusele cu zaharul. Frisca se bate si ea, se amesteca mascarpone cu galbenusele si cu albusele, se bat 2 minute.

Asamblarea:

Se imparte blatul in 2 fasii, crema se imparte si ea in 2. Se aseaza 1 fasie, se insiropeaza, se pune crema, peste crema se pune fasia 2, se insiropeaza, se pune restul de crema, deasupra se decoreaza cu frisca si se cerne cacao cu o sita deasa.

Se tine 3 ore la frigider inainte de a fi portionata.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală, a iesit o prajitura grozav de buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise