Prajitura Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie (250gr.) crema mascarpone
  • 4 galbenusuri si 2 albusuri
  • 1 cana cafea neindulcita
  • 1 cana zahar (200gr.)
  • lichior de cacao sau ciocolata
  • piscoturi savoiardi (400gr.)

Mod de preparare

Amesteci galbenusurile cu zaharul pina se albesc , adaugi treptat cite o lingura de mascarpone si amesteci cu telul sau lingura de lemn. La sfirsit adaugi albusurile batute spuma si dai crema la rece.

In cafeaua neindulcita se pune lichiorul. Treci rapid piscoturile pe ambele parti prin cafea fara sa le afunzi de tot si le asezi intr-o tava dreptunghiulara. Se pune un strat de crema peste piscoturile siropate, apoi iar piscoturi si la sfirsit crema. Am vazut ca si la Tiramisu rețeta originală se procedeaza la fel.

Deasupra peste crema se cerne putina cacao data prin strecuratoarepe toata suprafata prajituri si se pune la frigider cca. 6 ore.

Pentru a spori cantitatea de crema se poate adauga 200 ml. frisca batuta spuma dar atunci mai trebuie si 2-3 oua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise