Prajitura tres leches

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 ouă
  • 250 g faina
  • 250 g zahar tos
  • 100 ml lapte
  • 2 lg praf de copt
  • 1/2 lg esenta de vanilie
  • (unt pt tapetat tava)
  • Sirop:
  • 500 ml lapte
  • 500 ml lapte evaporat
  • 500 ml lapte condensat
  • 1 lg esenta de vanilie

Mod de preparare

Aluat:

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma, adaugand si 1/4 din zahar.Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana se topeste zaharul (galbenusurile se vor albi), apoi se adauga faina cernuta, laptele, praful de copt si vanilia. La final se incorporeaza albusurile.

Se tapeteaza tava cu unt si faina. Apoi se dauga aluatul. Se coace timp de 30-40 min la o temperatura medie.(Cuptorul trebuie preincalzit).

Aluatul e gata in momentul in care daca il intepam cu o scobitoare aceasta ramane curata.

Siropul:

Se amesteca cele trei tipuri de lapte si vanilia, se bat usor cu un tel.

Aluatul se lasa sa se raceasca complet, dupa care se inteapa cu o lingurita. Apoi se dauga siropul de lapte.

Se da la rece pentru cateva ore, pana cand aluatul a incorporat siropul in intregime.

Se serveste cu frisca, fructe sau se poate orna cu nuca de cocos.

Pofta buna!

Observatie: din pacate e cam greu de facut acesata prajitura in Romania din cauza ca unele ingrediente se gasesc foarte greu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise