Se amesteca stafidele cu nuca de cocos si romul si se lasa la macerat cateva ore. A doua zi, se taie fructele uscate in bucatele, ciresele se taie in jumatate, coaja de portocala in fasii subtiri si se amesteca cu nucile taiate bucati si cu 200 g faina cernuta impreuna cu bicarbonatul. Intr-un vas, separat, se bate bine untul, se incorporeaza treptat zaharul si se bate pana se topeste. Ouale se bat cu laptele si se incorporeaza treptat in crema de unt. Se adauga restul de faina, se amesteca. Se adauga compozitia de fructe si nuci si se amesteca usor, apoi se toarna totul intr-o forma de savarina, tapetata cu hartie unsa cu unt si pudrata cu faina. Se coace, la foc potrivit, aproximativ doua ore. Cand este gata, se scoate din tava, se inlatura hartia si se decoreaza cu fructe glasate sau uscate.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise