Prajitura turceasca cu iaurt

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua, 800g iaurt, 500g gris, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, 250 g zahar, 125g unt, coaja de la 2 lamii, 50 g nuca de cocos
  • Sirop: 500ml apa, 200g zahar, sucul de la 2 lamii

Mod de preparare

Amestecam galbenusurile cu zaharul pina se topeste apoi adaugam untul, grisul amestecat cu praful de copt si iaurtul; la sfirsit adaugam coaja de lamiie, zaharul vanilat si albusurile batute spuma. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu gris sau cine vrea sa fie mai crocanta o tapeteaza cu nuca de cocos (eu folosesc gris) si se da la cuptor 20-25 de minute.

Fierbem siropul si il punem peste prajitura, presaram nuca de cocos(alba sau colorata). Cine a pus nuca de cocos si in tava trebuie sa puna tava din nou la cuptor pt 5-10 min ca nuca de deasupra sa se rumeneasca.

Este o prajitura foarte racoroasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise