Prajitura turnata cu mere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 kg mere
  • 220 gr gris
  • 250 gr faina
  • 2 lingurite scortisoara
  • 300 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • rom si coniac
  • o mana nuca prajita
  • coaja de lamaie si portocale
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful de copt, nuca taiata potrivit si sarea. Se amesteca merele cu zaharul, coaja de citrice, stafidele hidratate in rom cu tot cu sirop si scortisoara dupa care se adauga ingredientele uscate treptat, la final se adauga ouale si bucatile de unt, se amesteca bine si se varsa intr-o tava potrivita. Se da la cuptor pentru vreo 60 de minute. Se pudreaza cu zahar si se taie rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise