Prajitura vieneza

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 linguri faina;
  • 5 oua mari sau 6 mici - de la care folosim albusurile (iar galbenusurile pentru glazura);
  • 6 linguri zahar;
  • 10 linguri nuca macinata;
  • 2 linguri cacao;
  • 200 g unt nesarat;
  • 1 lingura zahar vanilat;
  • 1 lingura praf de copt;
  • Putina zeama de lamaie;
  • Pentru stratul (glazura) de deasupra:
  • 6 linguri zahar;
  • Galbenusurile ramase;
  • Ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru aceasta prajitura, vom separa ouale.

Batem cu mixerul albusurile, pana obtinem o spuma, apoi adaugam zaharul si 1 lingura zahar vanilat si amestecam pana cand spuma devine lucioasa si suficient de consistenta.

Este timpul sa adaugam untul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei, ca sa fie moale si usor de amestecat cu celelalte ingrediente), cacaua si amestecam cu mixerul. Adaugam cele 10 linguri (pline) cu nuca si cele 6 linguri cu faina. Praful de copt se dizolva in putina zeama de lamaie si se toarna peste compozitie, amestecand cu o lingura de jos in sus.

Asezam compozitia rezultata intr-o tava, pe hartie de copt, o coacem la cuptorul preincalzit 20 de minute la foc mediu.

In acest timp, ne vom ocupa de galbenusuri. Acestea se amesteca bine cu cele 6 linguri de zahar ramase, pana obtinem o crema. Cand se dizolva zaharul, crema devine alba.

Scoatem tava din cuptor, adaugam aceste galbenusuri, intinzand bine, apoi mai dam tava la cuptor pentru inca 20 de minute.

In total, tava poate sta la cuptor pana la 35-40 de minute.

Scoatem tava din cuptor si putem rade ciocolata peste prajitura. Obtinem cam 20-22 prajituri (chiar si mai multe, asta depinde de cum o taiem)

Se serveste rece.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise