Prajitura zi si noapte a la Laura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -6 oua;
  • -9 linguri zahar;
  • -9 linguri faina;
  • -2 linguri cacao;
  • -un plic praf de copt.
  • Pentru crema:
  • -4 galbenusuri;
  • -2 linguri faina;
  • -4 vanilii (la tubulet);
  • -200 ml.lapte;
  • -100 gr. zahar;
  • -un pachet de unt sau margarina (250gr).
  • Pentru glazura:
  • -4 albusuri;
  • -200 gr.zahar;
  • -zeama de la o lamaie;
  • -ciocolata rasa.

Mod de preparare

Blatul: Se separa galbenusurile de albus, se bate albusul cu un praf de sare si treptat se adauga zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia. Adaugam si faina, praful de copt si cacaua. Se pune compozitia intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam tava la cuptor pentru cca 30 minute, la 160 grade.

Crema:4 galbenusuri se amesteca cu 2 linguri de faina si vanilia, apoi treptat turnam laptele si punem pe foc pana se ingroasa, dam deoparte si lasam sa se raceasca.dupa ce sa racit adaugam untul, pe care l-am frecat spuma.

Glazura: 4 albusuri se bat spuma cu zahar si zeama de lamaie, pe baie de abur pana se intareste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise