Prajiture de mere cu nuca si branza dulce

Timp pregatire
103 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2,5 kg de mere
  • 2 portocale (miez)taiate cuburi
  • 450 gr branza dulce de vaca
  • 700gr de faina
  • 8 linguri de gris
  • 200 gr de untura
  • 200gr de margarina
  • 2 ou
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de portocala
  • 7 linguri de iaurt
  • 250 gr de nuca(macinata si prajita)
  • 4 linguri de ulei
  • 6 linguri zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 linguri de cacao
  • 2 3 lingurite de scortisoare
  • 2 esente de rom
  • un praf de sare

Mod de preparare

Aluatul:oul se freaca cu zahar pana se topeste,apoi se adauga margarina, untura,iaurtul,coaja de lamaie,coaja de portocala.Praful de copt se amesteca cu faina si se framanta cu celalalte ingrediente.Se lasa la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:merele se dau pe razatoare cu coaja se aduga nuca prajita,branza dulce,oul batut,grisul,esenta de rom,zahar dupa gust,scortisoara,zaharul vanilinat si portocala taiata cubulete.

Aluatul se inparte in doua parti.Tava se unge cu lei si se tapeteaza cu faina.Se intinde prima foaie in tava peste care se presara un strat de gris.Se aseaza unpluturasi se aseaza a doua foaie.Se inteapa cu furculita din loc in loc.Se da la cuptor pt 45 minute.

dupa ce se scoate de la cuptor se lasa la racit

Glazura:4 linguri cacao,4 linguri ulei,8 linguri de apa,6 linguri de zahar praf se fierbe pana se ingroasa.Se toarna pe prajitura racita si se orneaza cu portocale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise