PRAJITURELE CU VIOLETE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180g. faina,
  • 140g. unt (moale),
  • 1 ou,
  • 40g. zahar,
  • 1 lingura sirop de violete ,
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu,
  • un varf de cutit sare,
  • 30 de violete de gradina sau de padure,
  • violete pentru ornat;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 140-160*C.

2.Se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de violete(15),bine spalate,se adauga untul , oul si siropul si se amesteca impreuna 2 minute.Se incorporeaza bicarbonatul,sarea si faina.Se amesteca totul bine,apoi se adauga restul de violete si se mai amesteca 30 secunde.

2.Pe o tava unsa si captusita cu hartie de copt se pun cu lingura gramajoare de marimea unei nuci,care se aplatizeaza putin si se pune cate o violeta pe fiecare.Se coc prajiturelele timp de 10-12 minute si se servesc cu un ceai verde, de exemplu.

Nota:La sfarsitul secolului al XIX-lea,un oarecare domn Viol, din Toulouse , a avut ideea de a cristaliza florile de violete pentru a face bomboane ,la fel procedand si cu petalele de trandafir sau semintele de mimosa .Aceasta idee a avut un succes enorm, idee ce se pastreaza si in zilele noastre.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise