Prajiturele cu zmeura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura avem nevoie de:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic. Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit. Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare. In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea. Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.

Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise