Prajiturele in coji de oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingredientele checului preferat
  • oua
  • tirbuson
  • apa
  • sare
  • ulei optional

Mod de preparare

Aceasta postare nu este o reteta in sine ci este descrierea unui proces. Cred ca fiecare are o reteta de chec/brownies preferata asa ca aluatul pe care il va folosi pentru aceste prajiturele difera de la o persoana la alta. Luati insa in calcul cand incepeti sa pregatiti aceste prajiturele ca in fiecare coaja de ou intra 2-3 linguri de aluat,deci aveti nevoie de 8-10 coji de oua , daca nu mai mult , pentru a pune tot aluatul .

Cu ajutorul tirbusonului prin lovire faceti o mica gaura in partea de jos a oualor . O marim curatand usor coaja pana este destul spatiu incat sa poata iesi albusul si galbenusul (galbenusul poate fi spart , iese mai usor asa).si sa fie destul loc pe unde sa turnam aluatul in coaja apoi.

Albusul si galbenusul le vom folosi pentru a pregati alte retete ce necesita oua .

* Pentru ca reteta mea nu necesita separarea albusului de galbenus , in cojile oualor folosite pentru aluat fac prajiturelele.

Cojile golite le scufund in apa cu sare pentru cateva minute pana cand e gata aluatul. Cu ajutorul unui posh sau pur si simplu cu lingura turnam in cojile de oua aluatul . Nu umplem pana la capat oul, ci doar 3/4 din el , prajitura creste oricum si sa nu dea pe-afara.In eventualitatea ca va da pe afara puteti unge cojile cu ulei pe dinafara ca apoi sa fie mai usor sa curatati oul.

Punem cojile umplute in tavile ce le permit sa stea drepte cu gaura pe unde am turnat aluatul in sus(tava de muffins ). Coacem in cuptorul preincalzit 30-40 de minute.

Lasam ouale sa se raceasca si pot fi servite. Pentru un plus de surpriza puteti sa le puneti in hartie de muffins in asa fel incat sa nu se vada partea de jos.

Pentru a scoate prajitura se sparge si se curata coaja.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise