PRAJITURELE MINI JOFFRE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de :
  • -100 g zahar pudra
  • -120 g faina
  • -120 ml frisca lichida
  • -3 albusuri
  • -30 g zahar pentru albus
  • Pentru crema de ciocolata avem nevoie de :
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata
  • esenta rom dupa gust
  • Pentru glazura avem nevoie de :
  • 200g ciocolata
  • putin ulei pentru luciu

Mod de preparare

Blatul se pregateste astfel:

Cele 100 g zahar se amesteca cu 120 ml frisca lichida pina se topeste zaharul,apoi se incorporeaza faina

si se amesteca pina se omogenizeaza. Se adauga spuma obtinuta din cele 3 albusuri batute cu 30 g zahar si se incorporeaza si se amesteca usor.

Pe o tava se aseaza hartie de copt si se toarna cu lingurita mingiute, din compozitia de blat si se coc la 180 grade.

Crema ciocolata

200 g frisca si 200 g ciocolata se amesteca si se pun pe foc sa se incalzeasca pina ajung aproape de temperatura de fierbere.

Dupa ce s-a racit, se introduce la frigider cca jumatate de ora – o ora pentru a se intari,dupa care se amesteca foarte bine cu mixerul pana isi mareste volumul si capata o culoare deschisa si se adauga esenta de rom dupa gust.

Mingiutele din compozitia de blat se intorc si cu spritul , se toarna un turnulet - crema inalta cam de 4-5 cm.(se taie cu cutitul sa se desprinda) si deasupra se aseaza o noua mingiuta (Ex.mingiuta jos,compozitie-turnulet,mingiuta.)

Se lasa la frigider sa se intareasca bine,apoi se introduc in glazura obtinuta din 200 g ciocolata topita si amestecata cu putin ulei pentru luciu.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise