prajituri cu vanilie simplu si usor

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 300g zahar tos,
  • 1l lapte rece (din frigider),
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 pachet unt sau margarina,
  • 12 linguri faina.

Mod de preparare

Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul, untul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza (2-3 min.). Se adauga laptele rece si apoi treptat faina (faina se amesteca cu telul, ca sa nu se faca cocoloase). Nu e nici o problema daca ingredientele nu se amesteca cum trebuie, daca se separa untul de lapte. E normal. Pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma (se amesteca albusurile destul de bine in compozitie) si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Albusurile care s-au ridicat deasupra se netezesc cu lingura pe cat posibil. Se coace la foc potrivit 90 minute si se taie numai dupa ce se raceste. Nu am introdus la \"durata de preparare\" si timpul cat sta la cuptor, ceea ce m-a atras la aceasta prajitura (o fac foarte des) e simplitatea prepararii, timpul scurt de pregatire(pana se baga la cuptor) si nu in ultimul rand, faptul ca iese ca un cremsnit, cu crema in mijloc.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise