Prajituri de crab

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g piure de cartofi instant
  • 300 ml de apa calda
  • 2 x 170g conserve de carne de crab de nisip
  • 200g porumb dulce din conserva
  • 4 cepe verzi
  • 1 ou mare
  • 50g pesmet
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • maioneza sau ketchup

Mod de preparare

1. Se pune piureul de cartofi instant intr-un bol mare, se adauga apa calda si se amesteca pana cand devine pufos.

2. Se deschid si se scurg conservele de carne de crab si de porumb si se adauga peste piureul de cartofi.

3. Se curata ceapa verde si se taie marunt. Se adauga in amestecul de cartofi.

4. Se sparge oul intr-un castron separat si se bate bine. Se pune pesmetul pe o farfurie. Se imparte amestecul de cartof in 8 bucati egale si se formeaza semiluni cu forma de crab.

5. Se trece fiecare semiluna prin ou si prin pesmet pe ambele parti.

6. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mare si se prajesc cate patru prajituri de crab timp de 2 minute pe fiecare parte. Se da la o parte cratita, se incalzeste restul de ulei si se prajesc urmatoarele 4 prajituri de crab. Se adauga ketchup sau maioneza in chip de ochi de crab. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise