Prajituri de Craciun

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 3 pahare zahar
  • 3 pahare untura sau untdelemn
  • un pliculet praf de copt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 kg faina
  • zahar
  • nuca
  • gem

Mod de preparare

Se amesteca ouale, zaharul, untura, praful de copt (stins cu otet sau cu zeama de lamaie) si zaharul vanilat pana ce rezulta o compozitie omogenizata, apoi se pune faina si se amesteca bine de tot. Se intinde o foaie si se fac diferite forme (stelute, inimioare) si se pun in tava apoi se introduc la cuptor pentru cca 20 min. Dupa ce se scoate din cuptor se pot alipi cate doua prajiturele cu gem amestecat cu nuca. Deasupra se poate turna glazura de ciocolata si nuca de cocos.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise