Prajituri trandafiri cu spuma

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40 gr de drojdie
  • 1/4 pahar de apa calduta
  • 1 lingura de zahar
  • ptr aluat
  • 4pahare de faina
  • 200 gr de margarina sau unt moale
  • 2 galbenuse
  • 1/4 pahar apa sau lapte
  • 1lingura esenta de vanilie
  • putina sare
  • ptr umplutura
  • 3 albuse 3/4 pahar zahar
  • 1lingura de esenta de vanilie
  • 2linguri de koniak
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • alta umplutura
  • 50 gr margarina topita
  • 1pahar zahar
  • 2 linguri de cacao 1 lingurita scortisoara
  • ptr uns pe deasupra
  • 1ou batut
  • 1/2 pahar zahar

Mod de preparare

Intii faci o maia din drojdie cu zahar si apa si lesi pina incepe putin sa creasca.Restul procedeului il fac la mixer pun toate ingridentele inauntru si maia si il las sa lucreze 5 minute pina se formeaza un aluat moale dar nu lipicios daca este nevoie adaugi putina faina.Eu il las in frigider citeva minute pina pregatesc umplutura.

Umplutura cu spuma

Bat bine albusele cu zaharul pina primesc o spuma tare adaug esentele si nuca usor pina se cuprinde totul.

Aluatul il tai in doua si din fiecare parte intindem o foaie subtire pe care o taiem in doua.Pe fiecare foaie ungem cu crema de albus si le rulam dupa care taiem bucatele de 2cm grosime si le asezam in picioare asa se formeaza trandafir.Se coc la temperatura medie 30-40 de minute pina sint rumenite.Eu le pun pe o tava cu pergament si astfel nu se prind la fund.

La cealalta umplutura -amestec zaharul cu cacao si scortisoara si pe foaia intinsa o ung cu margarina topita si presor amestecatura de zahar cu cacao si scortisoara.Le rulez le tai in portii si deasemeni le ridic in picioare cind le pun in tava.Dar intii bat un ou si trec prin oul batut si inmoi partea care va fi deasupra in zahar (1/2 pahar de zahar il torn pe o farfurie plata si inmoi fiecare trandafir in zahar inainte de a pune pe tava).Le coc la temperatura medie 30-35 de minute pina sint putin maronii.Trandafirii iesa minunati cu ambele umpluturi si aluatul insasi usor de pregatit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise