Prajiturica cu miere si fructe

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250 g zahar
  • 1 lingura de miere
  • 100 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 g faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt sau bicarbonat stins cu lamaie
  • 1mar
  • 1/2 gutuie

Mod de preparare

Se bat ouale cu 150 g zahar (sau 7 linguri zahar). Se caramelizeaza foarte putin 100 g zahar intr-o craticioara si se adauga mierea pana se dizolva, apoi apa si se formeaza un sirop in care adaugam si scortisoara. Acest sirop se toarna fierbinte peste compozitia de oua si se amesteca apoi cu faina si praful de copt. Uleiul se adauga la sfarsit, putin cate putin.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu pesmet si se da la cuptor, la foc potrivit

Taiem feliute subtiri, cubulete, gutuia si marul si le adaugam in tava cand s-a ridicat blatul.

E foarte gustoasa pentru copii!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise