Prajiturica delicioasa

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru crusta
  • 120 gr biscuiti simpli, macinati fin
  • 100 gr unt, topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 4 mere, curatate de coaja, seminte, apoi date pe razatoare
  • zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri miere
  • 100 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 40 gr biscuiti sfaramitati
  • zahar colorat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose.

Pentru crusta, amesteca biscuitii macinati cu untul topit si esenta de vanilie pana cand se leaga.Pune cate 1 lingura din aceasta compozitie in forme si preseaza compozitia la baza si pe peretii formelor.Da crustele la cuptor 10 minute, apoi scoate-le si pune-le deoparte pana cand prepari umplutura.

Pentru umplutura, amesteca merele rase cu zeama de lamaie, scortisoara macinata, 1 lingura amidon alimentar, mierea si iaurtul. Imparte compozitia obtinuta in cele 6 cruste. Da prajiturelele la cuptor 15 minute. Dupa ce s-au copt, scoate prajiturelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca 15 minute.

Dupa ce s-au racit putin, presara prajiturelele cu biscuiti sfaramitati si zahar colorat apoi serveste-le.

http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise