Praline cu mango confiate si ienibahar

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 100 grame ciocolata neagra 70% cu aroma de cafea;
  • - 100 grame cicolata cu lapte;
  • - 100 grame ciocolata alba;
  • - 1 lingurita ulei de masline;
  • - 4 linguri frisca lichida;
  • - 25 grame mango confiate;
  • - 10 grame ienibahar macinat;
  • - lichior Cointreau;
  • - forma de praline din silicon.

Mod de preparare

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp clocoteste, sa nu atinga bolul. Reteta originala cere 30 grame de unt la 300 grame ciocolata topita, insa eu am optat pentru ulei pentru a da luciu. Oricum si untul este un ingredient optional. Se amesteca continuu cu o spatula de silicon pana se topeste ciocolata, si pe urma conform instructiunilor, am pus-o la congelator pentru cateva minute, dupa care inapoi pe aburi pana se topeste iar.

Pana sta ciocolata la congelator, se pregateste ganache-ul astfel: ciocolata alba se rupe bucati si se topeste la baine-marie. Se adauga frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. Mango confiate se lasa in lichior pana se pregatesc toate cele de mai sus. Apoi se scurg de lichior, se arunca in ciocolata si se amesteca pana la perfecta omogenizare. Puteti pastra si lichiorul daca va place. Am gasit mango confiate de sarbatori si am tot folosit-o deja in doua ture de panettone, la cereale si acum la praline si inca tot mai am. Noroc ca expira doar in mai, pana atunci ii mai gasesc vreo utilitate, cu siguranta.

Pregatiti formele si puneti in fiecare patratel sau inimioara, cate un praf de ienibahar, obtinut prin macinarea boabelor intregi cu rasnita.

Se toarna in forma mai intai ciocolata neagra sau cea cu lapte depinde ce alegeti, apoi o lingurita de ganache si la final acoperiti iar cu ciocolata neagra si introduceti la congelator din nou pentru 15 minute. Cat timp umpleti formele, tineti ciocolata pe aburi ca sa nu se intareasca pana se finalizeaza procedura de umplere. Se ia din congelator, se scot din forme si se pun in hartiute speciale pentru praline.

Se servesc in gasca cu fetele la un pahar de vin rosu si multa voie buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise