Praline de ciocolata

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 160g ciocolata (oricare va este pe plac:) )
  • 40ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata
  • incing sau ciocolata alba topita (pentru decor)

Mod de preparare

Cum ar fi sa ne trezim dimineata si pe masa sa fie numai tablete de tooate tipurile de ciocolata?Sa fie tableta la metru...oai sau la KILOMETRU! :)) Prea multe basme?Bine ma opresc si facem sa fie realitate ; sa transformam tabletele de ciocolata in praline buune cu nuca,jeleuri sau orice va copleseste sufletul .Puteti pastra pralinele la frigider si de cate ori treceti pe acolo (eu ma "chinui" sa trec cat mai des) sa va rasfatati cu propriile voastre praline de ciocolata!

Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma musai de silicon :).Eu am una in forme de inimioare,rosie.Umeziti forma de silicon cu putina apa apoi cu o lingurita puneti ciocolata inauntru cam un sfert din inimioara (sau ce forme aveti) si adaugati nuca macinata.Dupa aceea umpleti restul de inimioara cu ciocolata si lasati la congelator cateva ore pana cand ciocolata s-a intarit. Scoateti pralinele apasand cu degetul pe dosul formei.Decorati pralinele cu ciocolata alba topita sau cocos(eu am avut incing ramas de la prajiturelele de Craciun) si pastrati pralinele la frigider. Delicios!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise