Praline de tahini

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr tahini
  • 3 Lg carob (sau cacao)
  • 3 Lg miere (sau dupa gust)
  • 1 Lg pudra de lucuma (optional)
  • 50 ml ulei de cocos presat la rece (sau unt de cacao)

Mod de preparare

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele naturiste. Dupa gust mai mult ca sigur nu e din seminte crude de susan.

Asadar cei care vor pasta din seminte crude pot face acasa in robot.

Topiti uleiul de cocos pe baie de aburi si puneti toate ingredientele in robotul cu lama S. Se poate face si fara robot. Doar trebuie sa le amestecati intr-un bol pana este totul bine omogenizat. In robot merge insa mai usor

Le-am pus in forme de silicon si le-am lasat peste noapte in frigider. Daca vreti sa le serviti imediat, puneti-le in congelator aprox. 30 min.

Sunt asa de fine si de delicate.

Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise