Praz in sos de verdeturi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 fire subtiri de praz,
  • 6 linguri untdelemn fin,
  • 1-2 linguri otet alb de vin,
  • 1 ceapa verde taiata fin,
  • 2 lingurite de capere tocate fin,
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat,
  • 1/2 lingurita tarhon verde tocat,
  • 1/2 lingurita praz verde tocat,
  • 125 ml smantana.

Mod de preparare

Se curata prazul de mustati si de frunzele verzi! Se taie fiecare bucata in doua si se fierb toate in apa cu sare, pana se inmoaie. Se scurg de apa si se pun pe un platou. Se face un sos din toate ingredientele indicate si se toarna peste praz. Se pune la rece cateva minute, apoi se serveste ca felul intai, la temperatura camerei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise