Pricomigdale

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr. migdale (sau nuci)
  • 1 3/4 pahar zahar
  • 6 albusuri
  • 1/2 pahar faina

Mod de preparare

Se oparesc migdalele, se curata de pielita si se pun la uscat intr-un loc cald. Apoi se piseaza marunt si se adauga cite putin albusuri de oua (2-3) si zahar. In compozitia obtinuta, se adauga restul de albusuri, se bate bine si se pune la foc sa se incalzeasca; apoi se lasa sa se raceasca putin, se adauga faina, se amesteca, se pune intr-un cornet si apasind cu mina, se aseaza pe o foaie de hirtie in forma unor turte mici. Pricomigdalele astfel pregatite se pun intr-o tava de tabla si se dau la copt. Cuptorul nu trebuie sa fie fierbinte. In timpul coptului, pricomigdalele trebuie sa se rumeneasca si sa se usuce bine. Dupa ce s-au copt, se pun impreuna cu foaia de hirtie pe un servet ud si bine stors. Imediat ce incep sa se desprinda de pe hirtie pricomigdalele se scot si se aseaza pe platou. Pricomigdalele se pot prepara si cu nuci, in loc de migdale. Pricomigdalele se pot lipi cite doua, ungind partea plata a uneia din jumatati cu marmelada sau cu magiun fierbinte.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise