Primola

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 12 oua
  • 39 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 150 ml apa
  • 3 esente de rom
  • 1 lingura otet
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 pachet margarina
  • ciocolata menaj.

Mod de preparare

Se pregateste blatul: se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar, se adauga galbenusurile pe rand si faina treptat, se pune la cuptor in tava unsa si cu hartie de copt.

Se pregateste o bezea din 6 albusuri batute pe aburi cu 18 linguri zahar, iar la sfarsit 1 lingura otet.

Se prepara un sirop: se ard 6 linguri de zahar se adauga apa si esenta de rom, se fierbe pana se dizolva zaharul.

Cand blatul este pe jumatate copt se toarna siropul, apoi bezeaua si se da iar la cuptor la foc mic.

Crema: 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar praf, cu laptele se bat bine pe aburi pana se ingroasa. Rece se adauga margarina, se pune peste blat, se decoreaza cu ciolata de menaj topita pe baie de aburi cu 1-2 linguri de ulei.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise