Profiterol.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 grame faina.
  • 250 ml apa.
  • 3 oua.
  • 100 ml unt topit/ulei.
  • praf de sare.
  • crema de vanilie Darling.
  • 100 grame cioco pentru glazura.
  • inghetata.
  • frisca.

Mod de preparare

Intr-un vas punem la fiert apa si uleiul impreuna cu un praf de sare, cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina deodata. Se omogenizeaza bine bine si se mai pune doua minutele la foc, amestecand tot timpul. Aluat obtinut este destul de vartos. Lasam sa se raceasca, iar apoi adaugam rand pe rand cate un ou, compozitia noastra devenind astfel mai maleabila.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa putin unt, luam cate putin din aluat si incercam sa-i dam o forma cat mai rotunda. Dam la cuptor (atentie nu deschidem usa cuptorului, deoarece riscam sa ramana crude in interior), iar cand s-au rumenit le scoatem pentru ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim crema de vanilie conform informatiilor de pe plic si topim ciocolata.

Taiem gogosele pe jumatate si le punem crema de vanilie si le ornam cu cicolata topita. Le dam la frigider pentru a se intari. Intre timp cumparam inghetata de vanilie, Finetti sticks si frisca.

Si acum avem tot ce ne trebuie pentru a pregati un delicios profiterol. Intr-o cupa sau intr-un castronel punem doua gogosele, inghetata de vanilie si orma frisca. Glazuram cu ciocolata topita si la final punem un Finetti stick.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise