Prune în sos de vin rosu cu inghetat de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si

condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.

Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în

fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.

Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna

devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni

coniacul.

Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.

Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul

sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise