Prune în sos de vin rosu cu inghetat de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de prune, 500 ml vin rosu, 150 g zahar,
  • 2 batoane de scortisoara, 2 cuisoare, 40 ml Armagnac, circa 300 ml
  • înghetata de vanilie.

Mod de preparare

Într-o crarita pui la încalzir vinul rosu, zaharul si

condimentele aromate si le lasi sa fiarba circa 5 minute.

Speli prunele, le desfaci în jumarati, le scoti sâmburii si le pui în

fiertura de vin. Reduci focul si mai lasi totul la fiert circa 6 minure.

Scoti prunele cu o spumiera, iar lichidul îl mai lasi la fiert pâna

devine un sirop. Apoi il iei de pe foc, arunci condimentele si torni

coniacul.

Fructele le tai in felii, le stropesri cu sirop si lasi un pic la racit.

Pui prunele cu sosul de vin pe farfurii de desert si lânga ele - unul

sau mai multi bulgarasi de inghepra de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise