Pui "sanghai"

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii am folosit:
  • 1. 500-600 gr de piept de pui (o caserola)
  • 2. 3 catei de usturoi
  • 3. 3 linguri (aprox 50 de gr) de mustar - cu cat mai calitativ, cu atat mai bun si bine
  • 4. un sfert de lingurita de piper
  • 5. 2 oua
  • 6. o legatura patrunjel
  • 7. faina (cam 50 gr)
  • 8. sare
  • 9. ulei cat sa se balaceasca puiul in tigaie (aprox 200 ml)

Mod de preparare

Ghilimelele atrag atentia asupra faptului ca nu am dorit sa fac preparatul asiatic, in varianta de gatire si servire din patria-i mama. Aspectul si ingredientele sunt similare, dar l-am servit neaos, cu salata, rosii, ceapa verde, fara alte pretentii. Un fel de mancare foarte nimerit atunci cand esti in criza de timp. Nu te vei ridica nici perfect satula dar nici foame n-o sa-ti mai fie :)

Pentru a-ti optimiza timpul, poti cumpara o caserola de piept de pui gata feliat (ca pentru snitele). Tot ce-ti mai ramane de facut este sa tai feliile in 2-3 fasii, de 1 cm latime. Fasiile astfel obtinute se tavalesc intr-o farfurie cu faina. Intr-un vas se amesteca ouale, mustarul, patrunjelul tocat, usturoiul tocat marunt, sarea si piperul. Fasiile deja date prin faina se trec prin "maclavaisul" asta si apoi se pun direct in tigaia cu ulei incins. Se prajesc pe o parte si pe alta, pret de cateva minute, pana se rumenesc. Se scot pe un servetel pentru a lasa surplusul de ulei. Se pot servi cu un pahar de vin. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise