Punch din vin rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru vin rosu
  • 60 grame zahar
  • 60 ml sirop de portocale
  • 100 ml compot de piersici (cu 2-3 bucati de piersici din compot)
  • 3-4 felii lamaie
  • 400 ml ceai de fructe infuzie
  • 1 lingurita nucsoara praf
  • 10 cuisoare
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3 pastai de cardamom
  • 4-5 stelute de anason
  • 4-5 mere
  • 1 pahar stafide
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 sticla esenta de rom

Mod de preparare

Lasa vinul intr-un bol cam o ora, sa se "odihneasca", in care adaugati merele taiate cuburi siropul de portocale, compotul de piersici cu piersicile si feliile de lamaie

Se fierde aba pentru infuzia de ceai de fructe impreuna cu : nucsoara, cuisoarele, ghimbirul, semintele din pastaile de cardamom, stelutele de anason, scortisoara, si stafidele.

Cand incepe sa fiarba se prepara infuzia de ceai, adaugand plantele in apa fara recipient de infuzie sau tifon.

Se amesteca si zaharul.

Cand s-a topit zaharul se adauga peste vin si se adauga esenta de rom.

Se serveste dupa 2 ore, la temperatura camerei sau rece.

Se poate pastra 24 ore la frigider intr-un recipient inchis

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise