Punch din vin rosu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru vin rosu
  • 60 grame zahar
  • 60 ml sirop de portocale
  • 100 ml compot de piersici (cu 2-3 bucati de piersici din compot)
  • 3-4 felii lamaie
  • 400 ml ceai de fructe infuzie
  • 1 lingurita nucsoara praf
  • 10 cuisoare
  • 4-5 felii de ghimbir
  • 3 pastai de cardamom
  • 4-5 stelute de anason
  • 4-5 mere
  • 1 pahar stafide
  • 1 baton scortisoara
  • 1/2 sticla esenta de rom

Mod de preparare

Lasa vinul intr-un bol cam o ora, sa se "odihneasca", in care adaugati merele taiate cuburi siropul de portocale, compotul de piersici cu piersicile si feliile de lamaie

Se fierde aba pentru infuzia de ceai de fructe impreuna cu : nucsoara, cuisoarele, ghimbirul, semintele din pastaile de cardamom, stelutele de anason, scortisoara, si stafidele.

Cand incepe sa fiarba se prepara infuzia de ceai, adaugand plantele in apa fara recipient de infuzie sau tifon.

Se amesteca si zaharul.

Cand s-a topit zaharul se adauga peste vin si se adauga esenta de rom.

Se serveste dupa 2 ore, la temperatura camerei sau rece.

Se poate pastra 24 ore la frigider intr-un recipient inchis

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise