Puricei de mamaliga Tradaro

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 500 g mamaliga (rest ramas care s-a racit)
  • 3 oua
  • 5 linguri de branza telemea rasa
  • 1 lingurita delikat
  • 200 ml lapte
  • piper, chili (dupa preferinte)
  • 50 g margarina Rama ( pentru uns tava)
  • frunze de busuioc proaspat
  • smantana

Mod de preparare

Mamaliga se taie cubulete.

Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat, piper, chili.

Tava se unge cu margarina Rama.

In tava se pune compozitia si se presara frunzele de busuioc.

Se introduce tava in cuptor la foc potrivit 20 minute

Dupa ce se scoate tava din cuptor se pune pe deasupra smantana dupa gust.

Puriceii se servesc calzi cu castraveciori acri sau varza acra.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise