Quiche Lorraine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat( 2 variante):
  • a)100 ml ulei(margarină)
  • 150 g făină
  • 125 ml apă rece
  • sare
  • b)250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 gălbenuş
  • apă
  • sare
  • Umplutura:
  • 150 g piept de porc afumat sau costiţă
  • 100 g caşcaval ras
  • Sos:
  • 2 ouă
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 g smântână
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucşoară

Mod de preparare

Făina se pune fântână pe masă. In centru se pune untul moale bucăţele. Se apasă cu palma pe masă. Se adaugă gălbenuşul şi sarea. Se încorporează treptat cu degetele, adăugând câte puţină apă. Se apasă cu palma pentru omogenizare. Nu se lucrează prea mult pentru că devine casantă. Se pune la rece cam 30 de minute.

Se întinde aluatul presărat cu făină, cu sucitorul. Se pune în forma unsă şi se apasă cu degetele pe margini. Se taie surplusul cu un cuţit. Se îmbracă şi marginile!

Se pune 30 de minute la rece. Se pune sul de folie de aluminiu pe margine. Se coace 20 de minute, fară umplutură( a blanc). Se ia aluminiul si se coace de tot.

Se presară caşcaval ras, costiţa prajită. Se toarnă sosul şi se mai coace cam 30 de minute.

P.S.

Aluatul acesta se poate folosi la orice tartă, sărată sau dulce.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise