Racitura ou

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 aripi de curcan
  • un morcov
  • o ceapa
  • usturoi
  • foi de dafin,piper boabe si macinat,sare,

Mod de preparare

Aripile se curata bine, se asaza intr-o oala adanca, se acopera cu apa cam de 1,5-2 cm,se strange spuma, se adauga morcovul, ceapa, dafin,piper boabe, 2 catei de usturoi, se da la foc foarte mic, abia sa se vada cand fierbe. Cand apa a scazut, se incearca supa pe o farfurioara.Carnea trebuie sa fie desprinsa de os, zeama sa se inchege la rece. Nu e nevoie de gelatina.

Se strecoara, se lasa la rece pana se face o pojghita care se strange. Condimentez cu sare, piper, usturoi,se strecoara prin tifon sub care se asaza o felie de paine.(pentru a se strecura foarte bine, ca sa fie limpede)

Ouale pe care le folositi, le spargeti cu atetie in varf, scoateti continutul, clatiti si rasturnati coaja cu spartura in jos ca a se scurga.

Introduceti in coaja oului fire de patrunjet si fasii de carne fiarta, apoi cu o palnie turnati supa condimentata. Lasati in cofraj pana inainte de servire.

Pentru a obtine racitura ou, se introduce pentru o fractiune de secunda oul in apa calda si coaja iese foarte usor. Continutul este racitura sub forma de ou, care se serveste pe salata verde. Este foarte aspectuos. Se poate folosi si carne de pui.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise