Rasturnata cu visine si crema de lime

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 6-7 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 500 gr visine
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri amidon
  • 7 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 1 pastaie de vanilie
  • 1 lime
  • Pentru decor:
  • felii de lime
  • coaja rasa de lamaie
  • betisoare umplute cu ciocolata

Mod de preparare

Blatul:

Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc.

Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le punem peste compozitia de galbenusuri si le amestecam usor cu o paleta.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/36 cm, punem visinele din care am scos samburii, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste frumos. Facem testul cu scobitoarea dupa circa 20 de minute si daca este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il intoarcem cu visinele in sus.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

Crema:

Intr-un bol amestecam amidonul, zaharul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Amestecam bine sa nu ramana cocoloase.

Restul de lapte il punem la fiert intr-o cratita.

Cand da in clocot, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon. Amestecam continuu pana obtinem o budinca.

Dam deoparte crema, o acoperim cu o folie si o lasam sa se raceasca.

Mixam crema racorita. Adaugam mascarponele, coaja rasa de lime si mai mixam circa 1 minut la viteza mai mare.

O dam la frigide pentru 2-3 ore, apoi o scoatem si o portionam, o decoram cu felii de lime si betisoare umplute cu ciocolata. Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise