Rasturnata cu visine si frisca

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 borcan 800 gr de visine fara samburi
  • 5 oua
  • 6 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 10-12 linguri faina
  • 10 linguri smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra simplu
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Ouale le separam.

Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul.

Incorporam uleiul, apoi apa minerala.

Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.

Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol.

Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn.

Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Asezam visinele in tava iar deasupra turnam compozitia pregatita mai sus.

Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita.

O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare).

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.

Acum o lasam pana este bine racita.

Smantana pentru frisca o mixam pana se intareste putin.

Punem zaharul pudra cu gust de vanilie si cel simplu, apoi coaja rasa de lamaie.

O batem in continuare pana se intareste.

Cu ajutorul unui sprit ornam rasturnata cu frisca dupa preferinta.

Dam la rece apoi servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise