Rasturnica cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 6 mere mijlocii ca marime
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita unt
  • stafide
  • nuci taiate marunt
  • scortisoara.

Mod de preparare

-Spalam merele ,le taiem in doua si le curatam de seminte,apoi le feliem.

-Ungem tava cu unt,presaram putin zahar si incepem sa asezam feliile de mar.

-Se mai presara putin zahar si se imprastie stafidele si nucile.Se presara scortisoara si se baga 15 minute la cuptor.

-Cand merele au prins o culoare maronie,se toarna o ceasca de apa si se mai lasa 10 minute in cuptor.

-Intre timp separam ouale.Mixam albusurile cu putina sare.Adaugam si zaharul si mixam bine in continuare.

-Galbenusurile le frecam bine cu 2 linguri de ulei.Le amestecam cu albusurile si punem faina,zaharul vanilat si coaja de lamaie.Omogenizam.

-Aceasta compozitie o turnam peste mere si lasam sa se coaca bine.

-Cand e gata,scoatem din cuptor si rasturnam pe o farfurie sau un platou.

Recipe by Dana2dor.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise