Ratatouille

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 6 rosii
  • ierburi de Provence uscate
  • ulei de masline
  • 1 vanata mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • sare, piper,ierburi de Provence, cimbru, busuioc

Mod de preparare

Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul. Cand ceapa devine translucida adaugati rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Lasati sa fiarba bine pana sosul se leaga putin, apoi adaugati sarea piperul si ierburi Provence dupa gust.

Caliti pe rand legumele taiate rondele. Nu le tineti foarte mult pe foc!

Intr-un vas de yena rotund, puneti sosul, apoi legumele calite alternandu-le. Eu am inceput cu vanata, apoi dovlecel, ardei rosu si ardei galben. Presarati ierburi de Provence, acoperiti cu capac si dati la cuptor timp de 20 de minute la foc potrivit. Dupa ce scoateti vasul din cuptor adaugati cimbru si busuioc proaspat tocat.

Puteti servi cald sau rece, langa o portie de calamari sau creveti.

Pofta buna!

Reteta cu grad de dificultate mediu.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise