ratgut de berbec(german)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de berbec
  • ulei
  • ceapa
  • vin alb
  • pasta de tomate
  • morcovi
  • telina radacina
  • mazare
  • cartofi
  • usturoi
  • patrunjel verde
  • boia de ardei dulce
  • rosii
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se asaza intr-o tava cu 50 ml de ulei si 200 ml de apa. Se adauga piper, usturoi si se frige carnea la cuptor la o temperatura moderata.

Se stropeste cu sucul format ; dupa frigere se raceste putin si se taie in bucati.

Ceapa se inabusa in 100 ml de ulei cu 100 ml de apa, se adauga morcovii , telina,circa 200 ml de apa fiarta si se inabusa totul cu vasul acoperit.

Cand legumele sunt fierte se adauga cartofii, cca 800 ml de apa si se continua fierberea.

Spre sfarsitul fierberii , se adauga sare, piper, boia de ardei , pasta de tomate, usturoi, mazare, costita afumata si se fierb 5 min. Intr-o tava se aranjeaza legumele cu sos , deasupra se pun bucatile de carne, iar peste acestea rosii. Se adauga vin si se introduce la cuptor 5-10 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise