Risotto cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez Arborio
  • 1 - 1.5 l supa de pui/legume (am folosit de legume)
  • 3 ciuperci mai mari
  • 1 ceapa rosie
  • 50ml vin alb
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 cana parmezan ras

Mod de preparare

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pentru 2 minute. Am adaugat ciupercile si le-am calit si pe ele pana s-au rumenit.

Orezul l-am tras putin la tigaie cu ceapa si ciupercile apoi am adaugat un polonic din supa.

La risotto, secretul este sa adaugi supa putin cate putin cand cea din urma aproape s-a evaporat. Cred ca de aceea iese si asa cremos.

Dupa primul polonic de supa am adaugat vinul. L-am lasat sa se evapore si am repetat operatiunea cu supa timp de 20 de minute pana s-a gatit orezul.

La sfarsitul celor 20 de minute, la foc mediu, am adaugat untul si parmezanul. Am amestecat putin sa se incorporeze toate ingredinetele, apoi am ornat cu putin patrunjel.

Eu nu am mai adaugat sare deloc. Parmezanul e sarat, am avut putina sare si la supa asa ca nu a mai fost cazul sa adaug si in risotto.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise