Risotto cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez Arborio
  • 1 - 1.5 l supa de pui/legume (am folosit de legume)
  • 3 ciuperci mai mari
  • 1 ceapa rosie
  • 50ml vin alb
  • 1 lingura de unt
  • 1/2 cana parmezan ras

Mod de preparare

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pentru 2 minute. Am adaugat ciupercile si le-am calit si pe ele pana s-au rumenit.

Orezul l-am tras putin la tigaie cu ceapa si ciupercile apoi am adaugat un polonic din supa.

La risotto, secretul este sa adaugi supa putin cate putin cand cea din urma aproape s-a evaporat. Cred ca de aceea iese si asa cremos.

Dupa primul polonic de supa am adaugat vinul. L-am lasat sa se evapore si am repetat operatiunea cu supa timp de 20 de minute pana s-a gatit orezul.

La sfarsitul celor 20 de minute, la foc mediu, am adaugat untul si parmezanul. Am amestecat putin sa se incorporeze toate ingredinetele, apoi am ornat cu putin patrunjel.

Eu nu am mai adaugat sare deloc. Parmezanul e sarat, am avut putina sare si la supa asa ca nu a mai fost cazul sa adaug si in risotto.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise