Risotto cu fructe de mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 2 morcovi mic, taiti
  • 3 rosii
  • O foaie de dafin
  • O legatura mica de patrunjel proaspat
  • 1 fir intreg, restul frunzeleor tocate marunt
  • 1,5 kg peste si fructe de mare-fara solzi
  • Risotto bianco
  • ½ bulb de fenic
  • O lingurita seminte de fenic
  • 1 praf de ardei iute uscat
  • 1 praf de sofran
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Puneti apa într-o oala mare, împreuna cu morcovii, rosiile, foaia de dafin si firul

întreg de patrunjel. apoi aduceti la fierbere si adaugati pestele întreg (fara scoici).

Fierbeti la foc mic 10 minute, apoi scoateti fiecare bucata de peste din oala si

desfaceti carnea de pe oase. (Daca aveti un cap de cod, Încercati sa îndepartati falciIe,

fiindca sunt partea cea mai buna!) Puneti carnea deoparte, pe o farfurie; oasele

puneti-le din nou în supa sa mai fiarba maximum 15 minute, luând spuma ele la

suprafata. Intre timp, Începeti sa preparati risotlo bianco, adaugind in tigaie

feniculul, semintele de fenicul, ardeiul iute si sofranul

Strecurati supa intr-o alta oala si aruncati legumele si oasele. Adaugati la risotto cea

mai mare parte din supa de peste, pastrând putin pentru final, iar când orezule

aproape gata, spre sfârsitul etapei a treia, adaugati carnea ele peste si scoici le. Dupa

3-4 minute, scoicile se deschid (aruncati-le pe cele care ramân închise); apoi luati

oala de pe foc.

Deoarece in risotto nu trebuie sa amestecati brânza cu peste, nu vom pune parmezan.

În etapa a patra, cind adaugati untul, potriviti de sare si piper, turnati putin

ulei de masline extravirgin si zeama de lamâie. La servire, repartizati risotto in

farfurii si turnati deasupra supa ramasa. Mai stropiti cu niste ulei de masline extravirgin,

presarati cu patrunjelul ramas si cu frunzele ele fenicul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise